Home page

 

Primãria Baru

Pagina oficiala a primariei comunei Baru

 

Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!


Download Adobe Reader

    Asociația „Străjerii Barului” s-a înființat în mod legal în decembrie 2009, însă grupul de tineri străjeri a luat naștere în luna martie 2009.
Din februarie 2010 avem Cerificat de Inregistrare Fiscala si un cont deschis pe numele asociatiei la Banca Comerciala filiala Hateg.
In asociatie avem un numar de 35 de membrii.
Membrii fondatori sunt:
Muntean Cristina Diana;
Sorescu Narcisa Daniela;
Oprise Leonard.
Membru de onoare al asociatiei, a fost ales domnul primar Daniel Raducanu pentru sustinerea morala, financiara dar si pentru viziunea deschisa de a avea pe teritoriul comunei o societate civila.
Principalele rezultate obținute de noi constau în desfășurarea unor activități care au implicat o mare parte din comunitate, tineri, autorități locale, oameni de afaceri.
- parteneriate cu Punctul de Acces Public la Informatie (PAPI) și Biblioteca Comunală - centrul de acces la internet BIBLIONET.
- "Târgul de Florii” plantarea cu flori a parcului central din Baru, vânzare de obiecte executate manual de întreprinzători locali și alți meșteri populari din alte zone, ediția I, finanțat de Primăria Baru – 2009.
- "Nu fi indiferent” proiect cultural educațional, concurs în parteneriat cu Școala Petros clasele I-IV, finanțat de Consiliul Local Baru - 2009.
- "Muguri din comunitate" proiect de promovarea tinerilor interpreți de muzică populară, cu finanțare de la Primăria Comunei Baru - 2009.
-  "Biserica de piatră" proiect de punere în valoare a zilei de 20 iulie, Hramul Bisericii Sf.Ilie, biserica monument istoric din sec.XVIII. Parteneriat cu Biblioteca Comunala si Biserica Ortodoxă din Parohia Baru - 2009.
- "Turism rural" marcarea traseului turistic Baru - Valea Streiului - Vf. Lola - Vf. Bulzului - Vf. Porumbelu Mare ( în parteneriat cu Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina ) - 2009.
- "Crăciunul – o parte din sufletul românilor” spectacol de Crăciun, finanțat de Primăria Comunei Baru - 2009.

Pentru anul 2010 Strajerii Barului au cateva obiective clare:

- depunerea unor proiecte pe mediu, turism rural si cultural.
- amenajarea muzeului de arta populara veche "Maria Hord Garbea”.
- promovarea zonei, traditiilor locale prin diferite manifestari culturale, ecocivice si educationale.
- Implicarea a cat mai multi tineri in activitatile asociatiei.

Persoanele interesate de colaborare cu Strajerii Barului, care au idei de actiuni, activitati, sunt rugati sa ia legatura cu dna. Narcisa Sorescu la nr. tel. 0762673257

http://strajeriibarului.blogspot.com/

Calendar
47862, online: 0