Home page

 

Primãria Baru

Pagina oficiala a primariei comunei Baru

 

Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!


Download Adobe Reader

 

 

 

 

 

O colectie impresionantă de artă populară continând peste 160 de exponate: costume populare din zona Baru, haine femeiesti din diferite regiuni ale tării si multe obiecte folosite în casele tărănesti de demult: mobilă, unelte vechi, oale s.a.m.d. Pentru vizitare contactati pe dna. bibliotecara Narcisa Sorescu la sediul Biblionet din centrul comunei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citadela este un turn de pază la hotarul cu comuna Bănita. În apropiere pot fi admirate defileul Crivadia si viaductul.

Citadela Crivadia

Construită în anul 1993 pe vf. Baiului din muntii Retezat în memoria eroilor căzuti în 1916 pentru eliberarea Ardealului. Se poate ajunge aici pe un traseu deosebit de circa trei ore din Valea Lupului.

Crucea comemorativă

Un alt monument închinat eroilor a fost ridicat în 1989 în Valea Lupului, în biserica din localitate si onorează participantii la Marea Adunare Natională din Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 si eroii căzuti în cele două Războaie Mondiale.

Unul dintre ele este asezat în fata primăriei Baru în memoria eroilor satelor Baru si Petros, căzuti în război sau în revolutie. A fost ridicat în 1993.

Monumente închinate Eroilor

Defilee, lunci, cascadele Sipotului, pereti si piscuri de calcar, Cleantul Lola cu istoria sa: Cu sute de ani în urmă, o fată localnică urmărită de turci a fugit în zonă si s-a aruncat de pe stânca de 200 de metri. În zonă se poate pescui si merge la vânătoare.

Valea Streiului Superior

Se poate ajunge în zonă după un traseu de două ore de-a lungul drumului forestier din Valea Streiului si apoi pe cărări montane.

Adânc în muntii Orăstiei sunt ascunse citadelele Dacice, rămăsite ale fostei civilizatii care a locuit aceste pământuri cu mii de ani în urmă.

Citadelele Dacice

Se află pe malul stâng al râului Strei, la o înăltime de 920 de metri si este considerat un monument al naturii. Prezintă o serie de formatiuni de o rară frumusete – stalactite si stalagmite ce formează o „cortină” din care curge un lichid rosu. Traseul de trei ore care duce la pesteră pleacă din satul Petros si traversează o parte din Valea Streiului.

Pestera Tecuri

Colectia de artă populară Maria Hord Garbea

Un monument istoric construit în secolul 18. Legenda spune că a fost construit de sapte nelegiuti ce au fost ascunsi de familia Parvu. Contine o inscriptie datând din 1785 si este situată în Bărisor, la un kilometru de centru. Pentru vizitare contactati pe dl. preot Mircea Schramel.

Biserica Pârvestilor

Calendar
47862, online: 1